• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9746 RON
  • USD4.4657 RON
  • GBP5.9056 RON
  • HUF1.2615 RON
Szudi Ádám és Ecseki Nándor Fotó: Remy Gros/ITTF

Nincs már magyar a vb-n, románból is csak egy fél pár

Budapest – Asztalitenisz világbajnokság – Kádár Zoltán tudósítása 

Búcsúztak a magyarok a budapesti asztalitenisz vilagbajnokságtól, már csak egy fél román páros maradt harcban.

Női egyéniben Szőcs Bernadett a 16 közé jutásért játszott.  Az európai ranglista vezetője  a délelőtt folyamán 4-0-ás vereséget szenvedett a hong-kongi SOO Wai Yam Minnietől. Ezt megelőzően vegyespárosban is búcsúzott, ott a nyolc közé jutásért, Ovidiu Ionescuval az oldalán veszített 4-1-re a szintén hong-kong-i HO Kwan Kit- LEE Ho Ching párossal szemben.
Szőcs a délután folyamán még a női párosban javíthatott volna, de az egyéniben szintén a délelőtt folyamán búcsúzó Elisabeta Samara oldalán mindössze egy szettet nyertek a koreai Cha – Kim kettős ellen. Ezzel a marosvásárhelyi asztaliteniszező számára és a női szakág számára is véget ért a vilagbajnokság. Sajnos Szőcs Bernadett a búcsúzást követően nem kívánt nyilatkozni az őt váró újságíróknak, de megígérte, hogy még két napig Budapesten lesz és lehet majd kérdezni.
A magyarok két párosban voltak még érdekeltek a negyedik nap délutánján, miután Madarász Dóra délelőtt kénytelen volt fejet hajtani a szingapúri Feng előtt: a nőknél a Pergel Szandra – Madarász Dóra kettős emelt fővel, egy szettet elcsípve a második kiemelt Wang MaNyu – Szung Yingsha páros ellen maradt alul, míg az ötödik helyen kiemelt Szudi Adám – Ecseki Nándor férfi duó, a portugál Monteiro – Tiago Apolonia kettős ellen az első játszma megnyerését követően nem tudott újítani és 4-1-re kikapott. A találkozó után mindketten sportszerűen ismerték el, hogy ellenfelük jobb volt náluk:

Egyetlen romániai sportoló maradt még versenyben, a férfi párosoknál Ovidiu Ionescu, a spanyol Alvaro Roblessal bejutott a negyeddöntőbe,  miután nagy csatában 4-1-re nyertek egy dán-angol kettős ellen. Ionescuék a negyedik kiemelt svéd, Falk – Karlsson duó ellen folytatják az elődöntőért.  Biztosan lesz európai döntős férfi párosban, mivel a felső ágon csak európaiak szerepelnek, Ázsia az alsó ágon dominál.
A nőknél az ázsiaiak uralmát nem lehet megtörni, a párosoknál két-két kínai, japán, dél-koreai illetve egy-egy hong-kongi és tajvani kettős jutott a legjobb nyolc közé.
A férfiaknál egyéniben még csak a nyolcaddöntő következik, ahová hatalmas meglepetésre nem került be a világranglista második helyén álló kínai Xu Xin. Őt a francia Simon Gauzy búcsúztatta egy fantasztikus hangulatú mérkőzésen, ahol az egész csarnok a franciának szurkolt.
Érdekesség, hogy eldőlt az is, hogy legfennebb a női egyesben rendezhetnek kínai házidöntőt, a többi versenyszámban biztosan lesz más nemzetiségű a fináléban. Ezzel pedig egy 30 éves rekord dőlt meg, ugyanis legutóbb 1989-ben, a dortmundi világbajnokságon fordult elő,  hogy csak egy kínai házidöntőt rendeztek. Igaz, női egyéniben is még beleszólhatnak mások is, ugyanis a legjobb nyolc közé az öt kínai mellett két japán és egy hong-kong-i is bekerült.



április 24, 2019