• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9756 RON
  • USD4.4451 RON
  • GBP5.9563 RON
  • HUF1.2512 RON

Kollégiumot avatott a Gazdasági Tanácsadó Klub

2008 óta, azaz 15 éve működik Kolozsváron a Gazdasági tanácsadó Klub, GTK, amely a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának a szakkollégiuma.

A GTK céljai között szerepel az, hogy a jövő vezetőit neveljék ki. Az elmúlt másfél évtizedben továbbá mintegy 200 nemzetközi versenyen vettek részt. Most pedig egy újabb mérföldkőhöz érkezett a szervezet, ugyanis átadták a kollégiumukat, ahol 18 GTK-tagnak biztosítanak szállást és egy olyan teret, ahol közösen tudnak dolgozni, készülni a versenyekre és fejlődni.

Immáron a Gazdasági Tanácsadó Klub felnőtt arra a szintre, hogy legyen egy saját kollégiuma, ahol hatékonyabban lehet dolgozni az imént említett célokért, fogalmazott dr. Rácz Béla Gergely, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kara oktatója, a GTK koordinátora.

Az oktatás és a nevelés között óriási különbség van, a GTK az utóbbira törekszik. A szakkollégium oktatói, a vendégelőadók vagy a versenyeken keresztül azt szeretnék elérni, hogy a diákoknak legyen egy szélesebb rálátása arra, hogy mit is csinál egy vezető.

Egy vezető, akit a felsőoktatási rendszer nem tud „kulcsra készen” előállítani, ehhez szükség van vállalati partnerekre, még gyakorlatiasabb oktatásra, ebben is segít a GTK, mondta Kerezsi Miklós, a Hodler Alapkezelő elnöke, aki 15 évvel ezelőtt a GTK megszületésénél is bábáskodott.

A kolozsvári albérlet árakról közel sem lehet azt mondani, hogy barátságosak lennének. Ezért is szükség van bentlakásokra, kollégiumokra, ahol a diákoknak szállást tudnak biztosítani. Azonban a GTK kollégiuma nem egy egyszerű bentlakás, egy kreációs tér, ahol közösen dolgoznak az egyetemi hallgatók, együtt készülnek fel a versenykere, a különböző projektekre, az egész hely egy különleges közösségi élménnyel kecsegtet, ami nagyban segíthet abban, hogy idevonzza Kolozsvárra azokat a magyar diákokat, akik közgazdaságot akarnak tanulni, vélekedett Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere.

A kollégiumban hatékonyabban lehet dolgozni, felkészülni versenyekre, illetve a diákok pénztárcája szempontjából is nagyon barátságos a havi 200 lejes ár. Maga a GTK pedig egy nagy élményt jelentett mindig, sok diák számára már első látásra szerelem volt, ami az egyetemi évek alatt csak erősödött, a Gazdasági Tanácsadó Klub gyakorlati tudást és kapcsolathálót is biztosít, megteremtve a hallgatóknak a lehetőséget, hogy ők maguk is közép- vagy felős vezetők legyenek, mondta Kovács Kata, harmadéves egyetemi hallgató, GTK-tag, a kollégium bentlakó diákja, diákfelelőse.

Marosvásárhelyi Rádió/Nagy-Bodó Szilárd


október 11, 2023