• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9745 RON
  • USD4.4568 RON
  • GBP5.9252 RON
  • HUF1.2616 RON
Fotó: Bereczky Sándor

Állásfoglalás

Tisztelt Hallgatóink!

A bennünket ért hamis vádakra reagálva határozottan elutasítunk minden „véleménydiktatúrára”, ideológiai elkötelezettségre vonatkozó állítást. Nem ilyen szempontok mentén készítünk műsorokat, és nem bélyegzünk meg senkit, sem világnézeti, sem vallási, vagy egyéb mássága miatt.

Ezúton is elítélünk és elhatárolódunk minden erőszakos, agressziót kiváltó vagy legitimáló megnyilvánulástól, és tiltakozunk mindennemű kirekesztés, uszítás és megbélyegzés ellen.

Igaz, hogy a szerkesztőségünkben is vannak konfliktusok, ezeket igyekszünk intézményen belül kezelni. És természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy mi sem vagyunk tökéletesek, időnként tévedünk, de biztosítjuk Önöket, hogy kollégáink jóhiszeműen, legjobb tudásuk szerint végzik rádiós munkájukat.

A Marosvásárhelyi Rádió 62 éves története során talán most a leginkább az Önöké, hisz egy ötéves folyamatos építkezés eredményeként 2018. márciusától 24 órás önálló tartalommal rendelkezünk, amelyből 22 órát magyar nyelven, kettőt pedig német nyelven sugárzunk. A rádiónk 1958-tól 1985-ig, illetve 1989 decemberétől napjainkig nem csupán dokumentálta a székelyföldi valóságot, hanem közéletünk meghatározó fóruma volt.

Szintén az elmúlt évek munkájának köszönhetően folyamatosan bővült a frekvenciahálózatunk is. Jelenleg három ultrarövid hullámú és egy középhullámú frekvencián sugárzunk egész nap magyarul, és a továbbiakban is arra törekszünk, hogy minél jobban lefedjük a teljes adáskörzetünket. Ugyanakkor bárhol a világon elérhetőek vagyunk a honlapunkon, a Facebook oldalunkon vagy okos telefonra fejlesztett alkalmazásunkon keresztül.

Több mint negyven különböző formátumú és tematikájú műsorunk révén egy olyan műsorrácsot kínálunk Önöknek, amelyben mindenki megtalálja a számára hasznos, tájékoztató és szórakoztató tartalmat.

Évek óta jelen vagyunk adáskörzetünk minden fontosabb közösségi, kulturális, politikai, egyházi vagy sportrendezvényén, fesztiválján, sőt több ízben rangos nemzetközi események helyszínéről tájékoztattuk Önöket.

Saját projektjeink révén igyekszünk megismertetni Önökkel a helyi kortárs művészet értékeit, gondolunk itt, a hangoskönyveinkre, a Kottára, a Bartók nyomában című kezdeményezésünkre, a rádiójátékainkra, az irodalmi pályázatainkra stb.

Bizonyára azt is tudják a tisztelt hallgatóink, hogy nem csak megfigyelői, hanem alakítói, részesei vagyunk a közösségünk életének, hogy a különböző igényekre figyelve több szociális, oktatási vagy környezettudatosító akciót bonyolítottunk ezekben az években: volt könyvgyűjtési, ruhagyűjtési, beiskolázási, szemétszedési, esélyegyenlőségi kampányunk.

Ugyanakkor rendszeresen együttműködünk történelmi egyházainkkal, közügyeinkről nyilvános és korrekt vitákat bonyolítottunk, és évente egyszer Gurul a rádió Önökhöz.

Kollégáink most is, a koronavírus járvány idején nehéz és feszült helyzetben mindent megtesznek, hogy maradéktalanul ellássák közszolgálati teendőiket.

Tisztelt hallgatóink, ezeket mi nem elvettük, hanem tiszta szívből, meggyőződésből tettük és tesszük ezután is. A Marosvásárhelyi Rádió a leghallgatottabb magyarul sugárzó rádió – nem élünk vissza az Önök bizalmával, és nem fogjuk hagyni, hogy bárki ellehetetlenítse munkánkat.

Tisztelettel,
A Marosvásárhelyi Rádió munkatársai:

Agyagási Levente
Albert Mária
Asztalos Ágnes
Benedek Botond
Bódizs Edit
Boér Károly
Brassay István
Buta Árpád
Csepán Ida Júlia
Dobos László
Farkas István
Gáspár Sándor
Gyéresi Júlia
Ila Gábor
Ila Ildikó
Kacsó Tibor
Kányádi Orsolya
Kiss Dénes
Kovács Zsolt
Kurta Kinga
László Lóránt
Magyari Izabella
Molnár Imola
Nagy-Bodó Tibor
Nagy-Bodó Szilárd
Petki Judit
Rákóczi Kinga
Rákóczi Levente
Sajó Norbert
Sármási Bocskai János
Szász Edit
Szekrényi Katalin
Szentpétery Emese
Szép Zoltán
Tompa Enikő
Tóth Béla
Tóth Réka
Vincze Csilla
Zillmann Zsuzsa
Szász Attila



április 24, 2020