Zűrzavart okozott a fuvarozók sztrájkja

Véget ért a fuvarozók sztrájkja – adta hírül a Digi24 hírtelevízió.

A Román Fuvarozók Szövetsége ma délben 12 órától meghatározatlan időre hirdetett általános sztrájkot, amelyet két órás munkabeszüntetést követően lefújtak. A fuvarozók Lucian Șova közlekedési miniszternek a személyszállítás megszervezésére vonatkozó rendelete ellen tiltakoztak, amely 2019-től liberalizálja a személyszállítási ágazatot.

A Román Fuvarozók Szövetsége szerint az új szabályokkal az útvonalakra meghirdetett versenytárgyalásokon előnyben lesznek az új járművekkel felszerelt cégek, és nem számít többé a pályázók szakmai tapasztalata. Lucian Sova közlekedési miniszter szerint a mai megmozdulás szervezőinek célja egyes megyék fuvarozóinak monopol helyzetének megőrzése volt. A sztrájk 19 megyét érintett, sok helyen zűrzavar alakult ki a buszállomásokon. Sokan az információs irodákhoz fordultak, de felvilágosítás onnan sem érkezett.

A Romániai Fuvarozók Szövetsége azzal elégedetlen, hogy a kormány liberalizálná a megyék közti személyszállítást. A Szövetség szerint a liberalizálás ellehetetlenítené a hazai szállítók helyzetét, nem tudnák tartani a versenyt a külföldi konkurenciával. Fejér László Ödön szenátor, a felsőház szállításért és infrastruktúráért felelős szakbizottságának a tagja úgy véli, az utasok érdeke, biztonsága, kényelme a legfontosabb és ezt csak minőségi szolgáltatásokkal lehet biztosítani. A szenátor szerint a rossz minőségű, kényelmetlen járatokat meg kell szüntetni, az intézkedés elsősorban ellenük szól. Fejér László Ödön szenátort kérdezte Bárdos Mária Kolozsvárról.

Forrás: Kolozsvári Rádió/Marosvásárhelyi Rádió

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink