Záróra közeledik: ,,Olvasd el, és játssz velünk!“

A szervezők négy kategóriában hirdetnek játékot. Figyelembe véve a korosztályok életkori sajátosságait és olvasói igényeit a következő műveket jelölik olvasásra:

1.osztály

Berg Judit – Kertész Erzsi: A négy madár titka

2.V-VI. osztály

Szabó Róbert Csaba: Vajon nagyi és az aranyásók

3.VII-VIII. osztály

Zágoni Balázs: A gömb

4.IX-XII. osztály

Bódi Attila: Lázadni veletek akartam

Jelentkezési határidő: október 3.

A jelentkezés módja: 3 fős csapatok (osztályonként max. 2) jelentkezhetnek. A jelentkezésnek tartalmaznia kell a résztvevő diákok nevét, évfolyamát, az iskola nevét, a felkészítő pedagógus nevét, telefonszámát és postacímét, valamint a csapat nevét.

Jelentkezés és további információ kategóriánként:

anegymadartitka@vasarhely.ro

vajonnagyiesazaranyasok@vasarhely.ro

agomb@vasarhely.ro

lazadniveletekakartam@vasarhely.ro

 

Olvasd el 1

A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői kiemelt figyelmet fordítanak a kortárs irodalom népszerűsítésére, az olvasóvá nevelésre. Ettől a céltól vezérelten a 24. könyves szemlét megelőzően olvasójátékot hirdetnek a gyerekek és fiatalok körében.

A játék kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak újabb igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve az olvasni kevésbé szerető gyerekek körében is felkeltse az olvasókedvet.

A jelentkezőknek a kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására.

Nyolcnál több csapat jelentkezése esetén október végén előválogatásra kerül sor. Az elődöntő feladatlapjait október 22-én e-mailben kapják kézhez a csapatok, amelyeket október 31-ig kell visszaküldeniük. A döntőbe jutó csapatok névsorát november 5-én szintén e-mailben közlik a szervezők. A döntősök a 24. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra.

Az Olvasd el, és játssz velünk! játékra a 24. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár gyermek és ifjúsági programjainak keretében kerül sor.

A főszervező, Makkai Kinga pedagógus a KULTÚRPRESSZÓban Kányádi Orsolya és Kiss Dénes szerkesztésében:

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ARANYSZALAGTÁR

Live Video

Partnereink