Vízágyúkkal oszlatták fel a kölni tüntetést

Több csoport is tüntetett tegnap este Kölnben.

Rendőrségi közlések szerint a bevándorlás ellenes szélsőjobb Pegida mozgalom 1.700 tagja foglalta el a dóm előtti teret. Ugyanide érkezett a mintegy 1.300 főnyi ellentüntető tömeg. A rendőri készültség is rendkívüli volt, 1.700 egyenruhást vezényeltek ki a tiltakozásokhoz. A megmozdulásokkal a szilveszter éjszaka, Kölnben elkövetett tömeges molesztálások és erőszakos cselekedetek ellen tiltakoztak a résztvevők. A bűncselekmények kapcsán továbbra is folyik a nyomozás. A történtek hatására ismét napirendre került a német bevándorlási szabályok szigorítása. Angela Merkel német kancellár tegnap egy olyan törvényjavaslattal állt elő, amely kizárná a menedékre jogosultak köréből azokat, akik bűncselekményt követtek el, és megkönnyítené a kitoloncolásukat is. Mostanig több mint 400 feljelentést tettek a kölni, szilveszteri erőszakos cselekményekkel összefüggésben. Időközben pedig egyre több európai országból érkeznek hírek hasonló, nők ellen elkövetett tömeges zaklatásokról.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.
Válaszok

Ez olyan, mintha reklámtáblákat állítanának fel a molesztálók számára, melyeken azt írja: “igazatok van, viselkedjetek továbbra is ugyanúgy”

Az is, hogy csak 1700 ember megy ki tüntetni és nem 170000, azt üzeni, hogy “gyengék vagyunk, azt csinálhattok velünk amit csak akartok”.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ÉRTSÜNK SZÓT

Live Video

Partnereink