Villámlátogatást tett Háromszéken a mezőgazdasági miniszter

Petre Daea az uniós gazdatámogatások leadásának folyamatát ellenőrizte és háromszéki gazdákat látogatott meg az elmúlt napokban. Látogatását nem jelentette be előre. Kovács Zsolt.

Könczei Csaba, a Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője híradónknak elmondta: a tárcavezető találkozott a háromszéki agráradminisztráció vezetőivel és a mezőgazdasági támogatások leadásának folyamata iránt érdeklődött. Petre Daea kérésére meglátogattak két csernátoni nagygazdát, akik az elmúlt évben jelentős, több mint 1 millió eurós támogatást kaptak az ipari- és vetőmag krumpli termésük után. A tárcavezető arra volt kíváncsi, hogy visszafektették-e fejlesztésekre a támogatást.

„Ezek az emberek biztosan nem mondanak le a pityóka termesztésről. Minden terület könyv szerint van megművelve. Köszönöm, hogy láthattam a támogatások hasznosságát, mert különben kétségeim lettek volna”, nyilatkozta Petre Daea. Értesülésünk szerint a tárcavezető elégedett volt, mert a csernátoni gazdák több százezer eurót fektettek be korszerű munkagépekbe. Könczei Csaba szerint a miniszter felkereste a szitabodzai tejbegyűjtő központot és épülő karantén istállót illetve a sepsiszentgyörgyi Potio Nobilis pálinkafőzőt is.

Forrás: MVR/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KULTÚRPRESSZÓ

Live Video

Partnereink