Világviszonylatban élen jár Románia az apiterápia területén

Világviszonylatban élen jár Románia az apiterápia területén – hangzott el a Méhészegyesületek Nemzetközi Szövetsége által szervezett értekezleten.

Az Apimondia Méhészegyesület szakembere Cristina Mateescu elmondta, a romániai lakosság szívesebben fogyaszt méhészeti termékeket mint a mézet magát. Ennek köszönhetően a romániai apiterápia igencsak elismert. A Méhészegyesületek Nemzetközi Szövetsége keretén belül működő kutatási bizottság vezetője elmondta, a méhészeknek sikerült a propoliszt gyógyszerré minősíttetni és hagyományos gyógymódként elfogadtatni. A statisztikák szerint egyre többen fogyasztanak virágpor és méhpempő alapú termékeket.

A Mézi Méhészet vezetője, Kilyén Ferenc szerint valóban egyre nagyobb az érdeklődés a különböző méhészeti termékek iránt, és a fagyasztott virágpor mellett a legkeresettebb a méhpempő lett. Ennek az érdeklődésnek nem mindig tudnak eleget tenni, ugyanis előállítása egy bonyolultabb, hosszabb folyamat. Kilyén Ferencet megkérdeztük arról is, hogy melyik méhészeti termék mire jó, így megtudtuk, hogy a propolisz fő tulajdonsága a fertőtlenítő hatás, külsőleg és belsőleg is egyaránt alkalmazható, a virágpor táplálékkiegészítőként nagyon hatékony, de máj problémák és daganatos betegségek kezelésére is jó. Kilyén Ferenc méhész a méhpempőt tartja a legfeltörőbb és a legkülönlegesebb méhészeti terméknek, amit leginkább a kismamák szoktak keresni.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Magyari Izabella

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink