Világszinten jegyzik már a Székelyföldi Grafikai Biennálét

Világszinten jegyzik már a művészek a térség legfontosabb művészeti rendezvényét, a Székelyföldi Grafikai Biennálét. Az idén ötödik alkalommal meghirdetett szakmai versenyre ugyanis 58 országból, több mint 900 művésztől, közel 2300 alkotás érkezett. A neves szakmai zsűri ezekből 294 kiemelkedő alkotást válogatott ki, amelyeket október 13-án 17 órától állítanak ki a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban.

A díjátadó ünnepség ugyanaznap 19 órától veszi kezdetét a Tamási Áron Színházban. A zsűri négy díjat oszt ki a legszínvonalasabb munkák alkotói között: a Biennálé fődíját, amely 2000 euró, valamint három 1000 eurós jutalmat, a Nagy Imre-díjat, a Plugor Sándor-díjat és Nagy Pál-díjat. Ferencz S. Apor a Székelyföldi Grafikai Biennálé kurátora rámutatott: a nagyszámú jelentkező és benevezett mű, egyértelműen azt támasztja alá, hogy egy világszinten számontartott szakmai eseményről van szó.

Az idei grafikai biennálé a hagyományos- és a digitális technikai megoldások közötti kölcsönhatások bemutatására Qösszpontosít, vagyis, hogy miként találkozik a pixel alapú kép a tradicionális grafikával. A sepsiszentgyörgyi bemutatót követően a szakmai zsűri által kiválasztott alkotások decemberben Csíkszeredában is kiállításra kerülnek.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ARANYSZALAGTÁR

Live Video

Partnereink