Veszélyesnek tartják a vadászok a jeddi kerékpárutat

A Jedd, Ákosfalva és Backamadaras térségi Vadásztársulás vezetője Vasile Silaghi közölte, a hely tele van homoktövissel, ami vonzza a medvéket.

A vadászok szerint 15 – 20 medve van a környéken, nagy részük télen sem a hegyekben keres menedéket. Vasile Silaghi szerint a Jeddi Polgármesteri Hivatal és a Hegyimentő Szolgálat, anélkül alakított ki ott kerékpárutat, hogy engedélyt kértek volna a telektulajdonostól. Bányai István polgármester közölte mindenkinek jogában áll az erdőben sétálni vagy biciklizni és tudatában van annak, hogy milyen kockázatot vállal. A kerékpárút építése törvényes, a területet hamarosan turisztikai övezetté nyilvánítja a minisztérium.

A Maros megyei Salvamont Hegyimentő-szolgálat az önkormányzattal közösen májusban alakított ki egy 30 kilométeres kerékpárutat Jedd körül, és egy másik 14 kilométeres szakaszt ami Nyárádszeredával köti össze a bicikli utat. A lakosság szerint éppen a kerékpárút tartja távol a medvéket, ugyanis az ott közlekedők miatt azok nem mennek a lakóházak közelébe.

Forrás: Radiomures
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Sztereotipp

Live Video

Partnereink