Versenyképesség szerint rangsorolták a világ országait

A 68. helyen áll Románia a versenyképesség szempontjából megvizsgált 137 ország közül. Ez korábbi helyezéséhez képest hat pozíció rontást jelent – derük ki a Világgazdasági Fórum Reuters brit hírügynökség által idézett jelentéséből. A rangsort már kilencedik éve Svájc vezeti.

Az 1-től 7-ig tartó skálán Románia 4,30 század pontot szerzett. Románia előtt található a többi között Észt-, Cseh-, Lengyelország, Litvánia, Szlovénia, Bulgária, Szlovákia és Magyarország. Románia mögé sorolták a többi között Horvát-, illetve Görögországot és a Moldovai Köztársaságot.

A legnagyobb gondnak az adózást, a bürokráciát, a finanszírozáshoz való hozzáférést, a nem megfelelő munkaerőt, a korrupciót és az infrastruktúrát tartják. A rangsort Svájc vezeti az Amerikai Egyesült Államok, Szingapúr, Hollandia, Németország, Hong Kong, Svédország és Nagy Britannia előtt. A lista másik végén Mozambik és Jemen található.

Rangsora összeállításánál a Világgazdasági Fórum a többi között a közszféra hatékonyságát, a makrogazdasági mutatókat, az oktatás minőségét és az infrastruktúra állapotát veszi figyelembe.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA
JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink