Vélhetően csak tavasszal szavaznak Tăriceanu mentelmi jogáról

Vélhetően csak a tavaszi parlamenti ülésszakban szavaz a szenátus Călin Popescu-Tăriceanu házelnök mentelmi jogának felfüggesztéséről – értesült az AGERPRES hírügynökség.

Politikai források szerint a törvényhozók a jövő évi állami költségvetés tervezetével lesznek elfoglalva a hónap hátralevő részében, és év végéig nem tűzik napirendre a plénumban a korrupcióellenes ügyészség igénylését, amelyben az a szenátus elnöke elleni bűnvádi eljárás elindításának engedélyezését kéri. Erről vélhetően csak a következő ülésszak elején voksolnak majd.

A szenátus jogi bizottsága múlt héten meghallgatta az ügyben a házelnököt, és a testület elnöke, Robert Cazanciuc szerint jövő kedden szavaznak a DNA-kéréséről, majd a véleményezést elküldik a házbizottságnak. A korrupcióellenes ügyészek november 7-én kérték a szenátustól Călin Popescu-Tăriceanu mentelmi jogának felfüggesztését. A Korrupcióellenes Ügyészség szerint a felsőház elnöke 2007-ben és 2008-ban, miniszterelnöki mandátuma idején, közvetett módon 800.000 dollárnyi anyagi juttatást kapott egy osztrák cégtől.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

LITERA-TÚRA

Live Video

Partnereink