Városnapok zajlanak Csíkszeredában

Városnapok zajlanak Csíkszeredában, az ötnapos rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye volt a tegnap este megnyitott, a város történetét bemutató tárlat.

A Csíki Székely Múzeumban berendezett kiállítás több mint négyszáz négyzetméteren, hét teremben, közel ezer műtárgyon keresztül szemlélteti Csíkszereda elmúlt évszázadait. A kiállítást képernyőkön megjelenített információk, filmek egészítik ki. A székelyek megtelepedésétől az 1989-es fordulatig tartó időszakot öleli fel a Csíki Székely Múzeumban berendezett kiállítás. Minden zenei műfaj kedvelője találhat magának programot a Csíkszeredai Városnapok során, a gasztronómiai, gyermekeknek szóló, illetve sportprogramokat színes zenei kínálat egészíti ki.

A Nagyszínpadon ma délután fél hattól könnyűzenei együttesek lépnek fel, szombaton pedig népzenei program lesz, este héttől a Vadrózsa, az Ördögborda és a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes lép fel, a szombat esti fellépéseket Molnár Levente operaénekes és a Heveder zenekar zárja. Vasárnap délután fél hattól a Slágerebbje előadás lesz a Nagyszínpadon, majd a Mobilmánia és Vikidál Gyula lép fel. A városnapi koncertsorozatot vasárnap este fél tíztől a csíkszeredai Role koncertje zárja. Holnap, szombaton délelőtt tartják a központi parkban a hagyományos Pityókafesztivált, amelyen burgonyából készült ételeikkel vetélkednek a csapatok, a színpadon pedig hagyományőrző néptánccsoportok váltják egymást.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Dobos László
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ÉRTSÜNK SZÓT

Live Video

Partnereink