Van, ahol tüntetéssel ünneplik a nőnapot

Olaszországban és Spanyolországban is ma általános sztrájkot tartanak a nők. A tiltakozásukkal a nők elleni erőszakra, és az esélyegyenlőség megteremtésére szeretnék felhív a figyelmet.

Az olasz vasúti dolgozók huszonnégy órás munkabeszüntetése már megkezdődött. A városi tömegközlekedés ma reggeltől szünetel, de beszüntetik a munkát a légiirányítók, a köz- és magánszféra munkavállalói, az egészségügyben, közigazgatásban, oktatásban, mezőgazdaságban és a kulturális életben dolgozók is. Nem veszik fel a munkát az olaszországi taxisok sem.

A nemzetközi nőnapon Spanyolországban is országos sztrájk lesz, Ha mi megállunk, megáll a világ jelszóval. A nőket mozgósító nagyszabású tiltakozó akció életre hívója a 8M Bizottság nevű szervezet, amely több száz, a feminizmust támogató civil csoportot tömörít. A spanyolországi munkabeszüntetést támogatják az ország legnagyobb szakszervezetei és a parlament több baloldali pártja. Az ENSZ adatai szerint a nők világszerte átlagosan több mint húsz százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál ugyanabban a szakmai beosztásban. A nők által elszenvedett bérhátrány ugyanakkor Olaszországban az egyik legalacsonyabb, valamivel több, mint öt százalék.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ÉRTSÜNK SZÓT

Live Video

Partnereink