Változott a sporttörvény: eltörölték az 5%-os felső határt

Nemrégiben Klaus Iohannis államfő kihirdette a Sport- és Testnevelés törvény sürgősségi módosítását, a múlt héten már meg is jelent a Hivatalos Közlönyben.

A legfontosabb változás a városi sportklubokat érinti, ugyanis az új rendelkezés szerint eltörölték azt a cikkelyt, amelyik felső határt szabott az önkormányzati költségvetésből sportra fordítható támogatásnak. A korábbi rendelkezés a helyi közpénzek legfentebb 5%-t engedte sportra fordítani, az új rendelkezés viszont eltörölte a felső határt, így – elméletileg – korlátlan lehet a sportegyesületek, rendezvények, sportbázisok finanszírozása.

Ugyanakkor szabályozták a sportolók alkalmazását, ezentúl a munkaszerződések helyett sporttevékenységi szerződést köthet a város a sportolókkal – függetlenül, hogy hazai vagy külföldi sportolóról van szó. Ugyanakkor az ilyen formán szerzett jövedelem adózását is pontosan leszabályozták.

Nagy-Bege Kornélia, György Attila pénzügyi államtitkár személyi tanácsadója – a KISPAD című sportműsorunkban azt is elmondta, hogy tervben szerepel a szponzorizációs törvény módosítása is, melyben a kis- és közepes vállalatokat is ösztönöznék a támogatásokra. Az adás itt hallgatható vissza.

 

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

DÉLELŐTTI RÁDIÓÚJSÁG

Live Video

Partnereink