Vádat emeltek Tamási Zsolt és Ştefan Someşan ellen

Vádat emelt a Korrupcióellenes Ügyészség a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium volt igazgatója, Tamási Zsolt ellen, és Maros megye volt főtanfelügyelője, Ştefan Someşan ellen.

Az ügyészség honlapján közzétett indoklás szerint Ştefan Someşant hivatali hatalommal való folyamatos visszaéléssel, és kétrendbeli hatáskörtúllépéssel, Tamási Zsoltot pedig hivatali hatalommal való folyamatos visszaéléssel vádolják. Az ügyészség szerint a főtanfelügyelő hatáskörét túllépve bocsátott ki olyan rendeleteket, amelyek a Római Katolikus Gimnázium létrehozását eredményezték. A mai döntés egyben azt jelenti, hogy az ügyészség lezárta a kivizsgálást és a törvényszék hatáskörébe utalta át a dossziét.

A Korrupcióellenes Ügyészség sajtószóvivője, Livia Săplăcan nyilatkozott szerkesztőségünknek: “A Korrupcióellenes Ügyészség Marosvásárhelyi Területi szervezete ma elrendelte Ştefan Someşan volt Maros megyei főtanfelügyelő és Tamási Zsolt- József a Római Katolikus Teológiai Líceum volt igazgatójának vád alá helyezését. Mindkettőjüket hivatali visszaéléssel vádolják. Miután a Korrupcióellenes Ügyészség lezárta a kivizsgálást, az ügyet átadták a Maros Megyei Törvényszéknek. “

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KŐBE ZÁRT MÚLTUNK

Live Video

Partnereink