Vádat emeltek Dorin Florea és Claudiu Maior ellen

Hivatali hatáskör több mint 9.000 rendbéli túllépése miatt vádat emelt ma az Országos Korrupcióellenes Ügyészség Marosvásárhely polgármestere, Dorin Florea és Sergiu Claudiu Maior volt alpolgármester ellen.

A vádhatóság arról tájékoztatta ma az AGERPRES hírügynökséget, hogy Sergiu Claudiu Maior – a tettek elkövetése idején a polgármester tanácsosa – ellen hivatali hatáskör 9.198 rendbéli túllépése miatt, Dorin Florea polgármester és Andrei Mureşan – a tettek elkövetése idején városházi titkár – ellen hivatali hatáskör túllépésében való szintén 9.198 rendbéli bűnrészesség miatt emel vádat.

A vádhatóság szerint Sergiu Claudiu Maior a polgármester tanácsosaként 2016. március 9-e és június 29-e között 9.198, a marosvásárhelyi városháza által kibocsátott fizetési utalványt írt alá, noha erre nem jogosította fel tisztsége. Az ügyészek szerint az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség 2016. március 1-jei jogerős döntése összeférhetetlenséget állapított meg Sergiu Claudiu Maior esetében, aki így 3 évre elveszítette a jogot köztisztség betöltésére. Miután lemondott alpolgármesteri és helyi tanácsosi tisztségeiről Sergiu Claudiu Maiort polgármesteri tanácsosnak nevezte ki Dorin Florea, hogy továbbra is gyakorolhassa hivatali előjogait, a többi között a fizetési utalványok aláírását, noha azoktól eltiltotta a törvény – olvasható a közleményben. Andrei Mureşan városházi titkári minőségében jóváhagyta és aláírta a polgármester erre vonatkozó döntéseit.

Az ügyészség szerint a vádlottak ezen lépések révén csorbították Marosvásárhely város és lakossága arra vonatkozó érdekeit, hogy a köztisztségeket és közméltóságokat a pártatlanság, feddhetetlenség és átláthatóság elvei alapján gyakorolják, és ne foglalhassák el olyan személyek, akik elestek ettől a jogtól. Az ügyet a Maros megyei törvényszék tárgyalja.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink