Vádat emeltek a Hexi Pharma vállalat ellen

Vádat emelt a legfőbb ügyészség a Hexi Pharma vállalat ellen 340 rendbéli csalás, hamis okirat tudatos felhasználása, valamint a betegségek visszaszorítására tett erőfeszítések meghiúsításában való részvétel miatt.

Az ügyészség közleménye szerint 2010. június 1-je és 2016. május 16-a között a Hexi Pharma vállalat 340 egészségügyi intézmény képviselőit csapta be azzal, hogy valótlanságot állított az általa forgalmazott fertőtlenítőszerek minőségéről, pontosabban a hatóanyagok koncentrációjáról és baktériumölő képességéről, ugyanakkor a termékek címkéin is megtévesztő adatokat tüntetett fel, rábírva ezzel a megkárosított intézményeket, hogy megvásárolják a termékeket.

Az ügyészek szerint a Hexi Pharma Románia csaknem minden nagy egészségügyi intézményének hamisított, így hatástalan fertőtlenítőszereket adott el, meghiúsítva ezzel a kórházi fertőzések megelőzését célzó intézkedések eredményességét. Ebben az időszakban Flori Dinu vezérigazgató irányította a szóban forgó termékek értékesítését.

A Hexi Pharma egykori tulajdonosa ellen indított vizsgálatot lezárták, mivel Dan Condrea időközben elhunyt, a vagyontárgyainak, ingó és ingatlan javainak zár alá vételéről szóló rendelkezések azonban továbbra is érvényben maradnak. Az ügyet a bukaresti törvényszék tárgyalja.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KULTÚRPRESSZÓ

Live Video

Partnereink