Utolsó vészkiáltások Aleppoból

Több mint négy évnyi véres ostrom után a végéhez közeledik az Aleppóért folytatott küzdelem. Szakértők szerint már csak idő kérdése, míg az orosz légierő támogatását élvező szíriai kormányerők teljesen egészében visszaveszik az irányítást a felkelők uralma alatt álló város felett.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának keddi rendkívüli ülésén Moszkva-nagykövete, Vitalij Csurkin azt állította, hogy az észak-szíriai Aleppó keleti részén véget értek a harcok, és a város a kormányerők ellenőrzése alá került. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű szervezet szerdán közölt információ szerint azonban a tűzszünet ellenére a kormányerők ismét lőni kezdték az utolsó felkelő kézen levő területet, ahol a tervek szerint már hajnalban meg kellett volna kezdődjön a civilek és a lázadók evakuálása. A porig rombolt városban mindeközben drámai a hangulat, a fent maradt túlélők a közösségi hálót kihasználva közvetítik utolsó üzeneteiket a világnak.

Rádiónk megkeresésére Ady András politikai elemző kifejtette, lesznek még harcok, vannak még ellenállási gócok, az viszont tény, hogy az ostromállapot, amely 2012 óta tart, hamarosan véget fog érni. A bonyolult geopolitikai érdekek ismeretében azonban jogosan tevődik fel a kérdés, mi lesz az Amerikai Egyesült Államok, illetve Szaúd-Arábia, Katar és Törökország lépése.

A részletes elemzést Avram Izabella interjújában hallgathatják.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TOP 30

Live Video

Partnereink