Utcára vonultak a marosvásárhelyi reptérért

Mintegy 50–en vettek részt tegnap délután 3 órától a Maros megyei Tanács épülete előtt azon a tüntetésen, amelyet a Save Transylvania Airport /Mentsük meg a marosvásárhelyi repülőteret elnevezésű facebook csoport szervezett.

A mozgalom felrója a megyei tanácsnak és a repülőtér vezetőségének, hogy nem sürgetik a felújítási munkálatokat, és a szerződésbe foglalt 108 napos határidőt nem tartják be. A szervezők jelképes gyűjtést is indítottak, amellyel támogatni kívánják Péter Ferenc megyei tanácselnök és Peti András reptérigazgató marketing-továbbképzését. Ferencz Zsombor főszervező a sajtónak így nyilatkozott:

A tüntetés ideje alatt a megyei tanács alelnöke, Alexandru Cîmpeanu a sajtónak úgy nyilatkozott: a megyei önkormányzat mind a hulladékgazdálkodási rendszert, mind a marosvásárhelyi repülőtér felújítását prioritásként kezeli. A felújítási munkálatok a kedvezőtlen időjárás miatt december óta szünetelnek. A munkálatokat végző cég február végéig kérte a munka beszüntetését. Eddig 40 napot dolgoztak, és mivel a szünet napjait nem számolják, a 108 nap még nem telt le.

Alexandru Cimpeanu hangsúlyozta: nem szeretnék, hogy a nedves idő miatt rossz minőségű munkát végezzenek, és azt, hogy emiatt a pályát újra kelljen önteni. A kifutópálya hosszabbítása, valamint a korszerűsítés 55 millió lejes befektetést jelent, amit állami garanciára kapott kölcsönből fedeznek. Alexandru Cimpeanu hozzátette: reméli, nyárig befejezik a munkálatokat. A tegnapi tüntetést Bódizs Edit munkatársunk követte figyelemmel.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TÖRVÉNYTÁR
ESTI MESE

Live Video

Partnereink