Utcára vonulnak a katolikus iskoláért Marosvásárhelyen

Tüntetést szervez a katolikus egyház Marosvásárhelyen a Római Katolikus Teológiai Líceum ügyében. A tiltakozásra szerdán délután 18 órától kerül sor a Maros megyei prefektúra előtti téren.

A Jakubinyi György érsek által keltezett közlemény felhívja a figyelmet, hogy az iskola helyzete még most, a gyerekek iskolába indulása előtt egy héttel is tisztázatlan. Az RMDSZ, az EMNP és az MPP is közleményben kérte szimpatizánsait, hogy vegyenek részt azon a szerda délutáni marosvásárhelyi tiltakozó megmozduláson, amelyet a Római Katolikus Státus Alapítvány hirdetett a megszűnés határára juttatott Római Katolikus Gimnázium védelmében. Szász Edit összeállítása

Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke, Vass Levente szerint nyomást kell gyakorolni a minisztériumra, hogy biztosítsa az iskola működését.

Biró Zsolt a Magyar Polgári Párt elnöke szerint a helyi tanács és a tanfelügyelőség is felelőtlenül kezeli a Római katolikus Gimnázium ügyét. Ugyanakkor elmondta, hogy politikai nyilatkozatban felhívta a kormány figyelmét az ügyre.

Szilágyi Zsolt az EMNP elnöke szerint a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem ügye az elnyomás, a diszkrimináció és az erőszakos asszimiláció szimbólumává vált.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TÉRERŐ

Live Video

Partnereink