Újraszervezik a háromszéki agráradminisztrációt

Ettől a hónaptól a Mezőgazdasági Igazgatósághoz csatolták a megyei önkormányzathoz tartozó mezőgazdasági kamarát és a különálló intézményként működő inspekciós osztályt, tájékoztatta híradónkat Könczei Csaba.

A Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője szerint az intézkedés központosításnak tűnhet, de valójában nem így van mert ez a berendezkedés az eddiginél jobb rálátást biztosít az agráradminisztráció tevékenységére. Az összevonás lehetőséget teremt, hogy a gazdákhoz közelebb kerüljenek, hiszen a tervek szerint Kovászna megye öt kisrégiójában egy-egy helyi szakembert foglalkoztatnak, aki segít az adott kistérség gazdáinak tanácsadással, különböző dokumentumok, bizonylatok elkészítésében, így majd nem kell mindenért Sepsiszentgyörgyre utazniuk.

Az igazgató emlékeztetett, hogy korábban a decentralizáció elvére hivatkozva azonban szétbomlasztották az igazgatóságot és 5-6 fős kis intézményeket hoztak létre, amelyek mindenikének Bukarestben volt a felelőse és a hatáskörök is sok esetben födték egymást. Könczei Csaba szerint az új intézkedés legnagyobb pozitív hozadéka az lesz, hogy gazdabarát intézményt alakítanak ki, minden kisrégióban szakembert foglalkoztatnak, aki helyben segít a gazdák problémájának megoldásában.

Forrás: Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink