Újranyithatják az Unirea épületének visszaszolgáltatási dossziéját

Újranyithatják a marosvásárhelyi Unirea Főgimnázium épületének visszaszolgáltatási dossziéját.

Ezt Marius Pașcan Maros megyei képviselő kérte csütörtökön a Prefektúrától, a Polgármesteri Hivataltól és a Marosvásárhelyi Városi Tanácstól. Kifejtette: az Országos Korrupcióellenes Ügyészség megállapítása szerint az ingatlan visszaszolgáltatása törvénytelen módon történt, a visszaszolgáltatási bizottság 2004-ben elkövetett hivatali visszaélése nyomán. Marius Pascan hozzátette: az érintettek ellen már nem lehet fellépni, miután az ügy elévült. A képviselő biztosított arról: hivatalos választ kapott a Prefektúrától, mely szerint kérték a közigazgatási tárca jóváhagyását az eljárás újrakezdésére.

Az Unirea Főgimnáziumnak otthont adó, Mihai Viteazu/Klastrom utcai ingatlant 13 évvel ezelőtt szolgáltatták vissza a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekségnek. Mint arról beszámoltunk, múlt szombaton az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány kilátásba helyezte: felbontja a marosvásárhelyi önkormányzattal kötött bérleti szerződést arra az ingatlanra, amely a jogi személyiségét elvesztő katolikus gimnázium diákjainak és az Unirea Főgimnáziumnak ad otthont, ha a hatóságok nem teszik lehetővé, hogy az épületben továbbra is működhessen a Római Katolikus Gimnázium.

Az alapítvány azután adott ki állásfoglalást, hogy a Maros megyei tanfelügyelőség a megszüntetett katolikus iskola osztályait besorolta a Bolyai Farkas Elméleti Líceumba. A gyulafehérvári római katolikus érsekség jogtanácsosát, Komáromi Attilát, illetve a Római Katolikus Státus Alapítvány elnökét, Holló Lászlót nem sikerült elérnünk.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

BAK-ELIT PARTY – Dj. Dr Tötivel

Live Video

Partnereink