Újra felragyognak az együttérzés lángjai Erdélyben

Idén is megszervezi Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akcióját a Gyulafehérvári Caritas.

A szervezet tizedik éve megszervezett akciója során mécsesekkel világítanak meg egy-egy közteret a nélkülözőkkel való jelképes sorsvállalásként. Tavaly több mint 4.700-an vettek részt az akción. A helyszínen elhelyezett perselyekben 41.095 lej gyűlt össze. Ezekből az adományokból mintegy 600 nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készített a szervezet élelmiszercsomagokat, így tette szebbé a nélkülözők karácsonyi ünnepét.

Idén október 12-én, pénteken este 6 és 8 óra között újra felragyognak az együttérzés lángjai Erdély 11 településén: Marosvásárhelyen a Színház-téren, Csíkszeredában a Majláth Gusztáv Károly téren, Gyergyószentmiklóson a Művelődési Központ előtt, Székelyudvarhelyen a Dávid Ferenc téren, Székelykeresztúron a központban, Bereckben a kultúrotthonban, Marosszentgyörgyön a Szent György téren, Szovátán Petőfi Sándor téren, Erdőszentgyörgyön a Művelődési Ház előtt, Gyergyóalfaluban Petőfi Sándor Művelődési Házban (itt a rendezvény október 13-án, szombaton zajlik), Petrozsényben a színház melletti parkban.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.
Válaszok

Először egyetemistaként hallottam erről az eseményről, és mivel ismertem a szervezet tevékenységét, azonnal tudtam, hogy ott a helyünk. Felbíztattam a szaktársaimat, hogy menjünk és vásároljunk mi is egy gyertyát a szegényekért. Mivel nincs megszabva, hogy mennyit adományozzon egy személy, hát én kezdtem a sort kb. 3 napi költőpénzemmel, majd a szobatársam szintén annyival. A másik szaktársunk se akart lemaradni, ezért ő is ugyancsak annyit adományozott, mint mi. De neki pont ez az összeg volt a pénztárcájában, és még vacsorát is kellett volna vásároljon magának. Így ő üres pénztárcával és üres hassal tért haza az eseményről. De teli szívvel!

Én azóta is minden évben részt veszek ezen a rendezvényen, számomra külön ünnepnap, amikor megköszönhetem az Istennek, hogy évről-évre megadatik, hogy annyi pénzem legyen, hogy adományozni tudjak belőle.

Isten áldjon minden jószándékú embert, remélem idén is minél többen részt veszünk ezen a csodás eseményen!

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink