Újabb zsarolóvírus támadta meg Európát

Több romániai, ukrajnai és oroszországi vállalkozás és intézmény lett egy újabb zsarolóvírus áldozata tegnap. A GoldenEye nevű zsarolóvírus titkosítja a felhasználók adatait, majd a kártékony program a zárolásért cserébe pénzt követel, írja a Bitdefender közleménye.

Más zsarolóvírusoktól eltérően, a GoldenEye új verziója nem engedi a felhasználóknak, hogy használják a számítógépet. Miután a vírus befejezte az adatok titkosítását, a gép kikapcsol és használhatatlanná válik, amíg a felhasználó ki nem fizeti a 300 dolláros váltságdíjat” – magyarázzák a szakemberek.

Az informatikusok azt ajánlják a felhasználóknak, hogy fontos adataikról készítsenek biztonsági mentést, frissítsék a számítógépek operációs rendszerét, minden programot, ne használjanak elavult szoftvereket és frissítsék a vírusirtó programjaikat Több ukrán bankot és vállalatot, köztük az állami elektromos műveket, Ukrajna legfontosabb repterét és a kijevi kormány számítógépes rendszerét is kibertámadás érte ma. Egy ukrán hivatalosság az országra mért legnagyobb kibertámadásának nevezte a mostanit, írja az AFP és a Reuters.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink