Újabb sztrájkra készülnek a Ryanair alkalmazottai

Az ír légitársaság több mint száz, Belgiumból induló vagy oda érkező járatát törli pénteken a pilóták ismételt munkabeszüntetése miatt.

A személyzet a munkakörülményekre panaszkodik. Állításuk szerint az ivóvízért is fizetniük kell a fedélzeten, betegszabadságra pedig csakis akkor mehetnek, ha személyesen jelennek meg az orvosi igazolással. Emiatt a személyzet 34 pontból álló, a munkakörülményeiket javító követelést fogalmazott meg.

A belga és a svéd pilóták újbóli sztrájkja miatt összesen 104 pénteki belgiumi járatát törölte a diszkont légitársaság. A Ryanairnél legutóbb az előző héten volt nagyszabású, több országra kiterjedő munkabeszüntetés.

Németországban is sztrájkot hirdettek

Sztrájkot hirdetett péntekre a Ryanair ír légitársaság németországi pilótáinak szakszervezete is, az érdekképviselet így csatlakozik az írországi, svédországi és belgiumi Ryanair-pilóták munkabeszüntetéséhez.

Az érdekvédelem közleménye szerint a 24 órás sztrájk péntek hajnalban kezdődik, és érintheti valamennyi Németországból induló Ryanair-járatot. Hangsúlyozták: a munkaadót terheli a felelősség azért, hogy sztrájkhoz vezet a fizetésekről és a munkakörülményekről folytatott egyeztetés, mert a Ryanair vezetősége kizár minden olyan intézkedést, amely a személyi jellegű költségek emelkedéséhez vezet. A négy ország Ryanair-bázisait érintő akció az 1984-ben alapított diszkont légitársaság történetének legnagyobb szabású sztrájkja – mutattak rá német hírportálok.

Forrás: Maszol/MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA

Live Video

Partnereink