Újabb politikai megállapodást kötött az RMDSZ és az MPP

Újabb politikai együttműködési megállapodást kötött ma Kolozsváron az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt, amely a jövő évi önkormányzati és parlamenti választásokra is kiterjed.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a magyar közmédiának elmondta: a magyar érdek érvényesítése a cél, ezért lesznek olyan települések – főleg Székelyföldön – ahol a két politikai alakulat versengeni fog egymással, és minden bizonnyal az Erdélyi Magyar Néppárttal is. Ahol azonban a magyar képviselet megőrzése vagy visszaszerzése a tét, ott összefognak és az esélyesebb jelöltet támogatják. A most kötött keretmegállapodást jövő év elején, a jelölési határidő lejárta előtt pontszerű megállapodásokkal egészítetik ki, amely települések szintjére bontja, hol támogatják egymás jelöltjét, annak érdekében, hogy a legesélyesebb jelölt tudja megszerezni a közösség szavazatait, akár az RMDSZ, akár az MPP színeiben – magyarázta Kelemen Hunor.

Az őszi parlamenti választásokon az RMDSZ befutó helyeket biztosít saját listáin az MPP-nek. Hangsúlyozta: a cél az, hogy az MPP-vel együttműködve az RMDSZ erős magyar frakciót juttasson a bukaresti Parlamentbe, a választások után pedig az MPP törvényhozói megőrizhetik politikai arcélüket és önállóságukat a frakción belül.

Fotó: Banga Előd-Ernő

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ÉRTSÜNK SZÓT

Live Video

Partnereink