Újabb lendületet kap a népszerű székelyföldi diákigazolvány

Egyesítik a székelyföldi SIC Card és a kolozsvári A kártya diákigazolványokat, ezzel a legnagyobb területi lefödöttségű diákkártya rendszerét hozzák létre Erdélyben, jelentették be a sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón.

Zsigmond József a székelyföldi diákigazolványt működtető, sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum Egyesület elnöke elmondta, hogy a két rendszer összekapcsolása révén a kolozsvári egyetemisták hazatérve Székelyföldön használhatják a kolozsvári diákszövetség által kiadott A kártyát, igénybe vehetik a partnerek által felajánlott kedvezményeket, hasonlóképpen a Székelyföldön kiállított SIC CARD érvényesíthető Kolozsváron. Kivételt képez a kolozsvári tömegközlekedés, ahhoz A kártya kell, nem elég a SIC Card.

Zsigmond József arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek a kártyák az európai diákigazolványok minden tulajdonságával rendelkeznek, minden országban elfogadják, így nyaraláskor több helyen lehet kedvezményesen belépőket váltani. Az öt éves, székelyföldi SIC CARD-ot nem csak egyetemisták, hanem középiskolások is igényelhetik, jelenleg 3718 aktív felhasználója van, 12 partner biztosít számukra kedvezményeket.

Lőrincz István a Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke felidézte, négy éve indult a diákkártya és a diák választása alapján két tömegközlekedési vonalon ingyenes utazást biztosít, ezért a magyar diákok egyik első lépése, hogy ezt a kártyát igénylik. Emellett átlag harminc partnerük van, színes a paletta, kedvezményes belépőket biztosít, éttermekben, sportlétesítményekben. Tanévenként mintegy 6500 igazolványt állítanak ki. Lőrincz István szerint a két diákkártya összevonása által a legnagyobb területi lefedettséget biztosítják Erdélyben.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink