Újabb halálos áldozatokat követelt a fagy Európában

Ma is kitartott és újabb halálos áldozatokat követelt a szokatlanul kemény fagy Európa középső és keleti részén, több országban közlekedési fennakadásokat okoz a havazás.

Az eltelt éjszakákon Lengyelországban több helyen is hidegebb volt mínusz 20 foknál, Jablonka hegyi községben mínusz 37 fokra zuhant a hőmérséklet. Lengyelországban a hét végén 12 emberéletet követelt a fagyos időjárás. Szlovákiában a hét végén négyen vesztették életüket végzetes kihűlés következtében. Csehországban hat emberéletet követelt a rendkívüli hideg. Ukrajna nyugati részében legkevesebb négyen fagytak halálra az elmúlt napokban. Szerbiában vörös riasztást adtak ki a rendkívül hideg miatt.

Isztambult harmadik napja bénítja meg a havazás, több száz repülőjáratot töröltek. Görögországban is ítéletidő tombol: mára virradóra a hó számos falvat, szigeteket vágott el a külvilágtól. Évia szigetén a part menti településeket néhol 3 méter magas hó borította.

Az extrém hideg miatt Oroszország több részén is iskolai szünetet rendeltek el a hét első két napjára. Moszkvában mínusz 30 fokot mértek. Az Uralban, Permtől északra mínusz 45 Celsius-fokos hideg is lehet az orosz meteorológiai szolgálat szerint.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink