Újabb értékekkel gazdagodhat a Magyar Értéktár

Kiemelt nemzeti értékké válhat a vallásszabadság törvénye és Kőrösi Csoma Sándor életműve, döntött az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság.

A Magyar Értéktárba való besorolás kiemeli a tordai országgyűlés határozatának kultúrtörténeti, vallástörténeti, világot formáló és példaértékű jelentőségét és Kőrösi Csoma Sándor úttörő és kiemelkedő munkásságának fontosságát – fogalmazott Hegedüs Csilla, az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság elnöke. Az 1568-as tordai országgyűlésen hozott vallásügyi határozat a világon először foglalta törvénybe a lelkiismereti és vallásszabadsághoz való jogot, a gyülekezetek számára a szabad lelkészválasztást, amely a felekezeti hovatartozástól függetlenül évszázadokra biztosította az együttélés békés feltételeit.

Kőrösi Csoma Sándor munkássága nemzetközi tudományos körök elismerésének örvend. Az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság döntött a több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező Petry hús- és hentestermékeknek és a 13. századi Bihar megyei Siter református templomának az Erdélyi Magyar Értéktárba való felvételéről is.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA

Live Video

Partnereink