Újabb bűnvádi eljárás indult Liviu Dragnea ellen

Liviu Dragnea alsóházi elnök ellen bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés és csalás gyanújával indult bűnvádi eljárás – jelentette be hétfőn az Országos Korrupcióellenes Ügyészség. A vádhatóság szerint a fenti bűncselekményeket Liviu Dragnea Teleorman megyei tanácselnöki tisztségében követte volna el.

Az ügyészség közleménye szerint, a tettek elkövetésének idején a Teleorman megyei tanácselnöki tisztséget betöltő Dragnea ellen bűnözői csoport létrehozása, kétrendbeli hamis, pontatlan vagy nem teljes nyilatkozat rosszhiszemű bemutatása európai alapok megszerzésének céljával és kétrendbeli hivatali visszaélés gyanújával indult bűnvádi eljárás. Az ügyben további nyolc személy ellen indult eljárás, hasonló bűncselekmények gyanújával.

Az eljárást az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2016. október 30-án tett feljelentése alapján indították, amelyben a hivatal jelezte, hogy felmerül annak a gyanúja, hogy hamis dokumentumok alapján hívtak le európai alapokat megyei utak felújítására.

Liviu Dragnea gyanúsított, a Teleorman megyei tanács elnöke, közigazgatási alkalmazottakból és üzletemberekből álló bűnözői csoportot hozott létre (…) azzal a céllal, hogy törvénytelen módon, országos és európai alapokból, hivatali visszaélés, csalás, adócsalás, pénzmosás, és nem nyilvánosságnak szánt adatok felhasználása, vagy ezek jogosulatlan személyek rendelkezésére bocsátása bűntettének elkövetésével nagy összegű támogatásokat hívjanak le – állítják az ügyészek.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke arra kérte ma Liviu Dragneat, hogy mondjon le a képviselőház elnöki tisztségéről és peres ügyeinek megoldásával foglalkozzon. Dan Barna elmondta, alakulata úgy módosítaná az Alkotmányt, hogy azok, akiknek gondjuk van az igazságszolgáltatással, ne tölthetssenek be köztisztséget, ez jelentené az egyik módját a politikai osztály valós reformjának. A Mentsétek meg Romániát Szövetség erre vonatkozóan alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be a múlt héten.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink