Túléli a marosvásárhelyi sport?

Az elmúlt napokban felerősödött a marosvásárhelyi sport megmentésére induló “hadjárat”. A súlyos anyagi gondokkal küzdő helyi sportegyesületek túlélésre rendezkedtek be, de, mint látjuk, nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Már a túlélés sem biztos. Az elmúlt öt idényben öt (három bajnoki, két kupa) döntőt játszó Maros Kosárlabda Klub fizetésképtelenné lett nyílvánítva, miután két volt játékosuk beperelte őket.

A hatszoros bajnok, hétszeres kupagyőztes City’Us teremlabdarúgó csapattól nyolc pontot – kétszer négyes leosztásban – levont már a szövetség, mivel nem fizette ki volt KISS ISTVAN - 02játékosait. Olyannyira nehéz helyzetbe kerültek,  hogy kérdéses volt a hazai pályás mérkőzésük megrendezése. A CSU Medicina női röplabda csapata kizárólag hazai fiatalokra alapozva, már nem tud megbírkózni az ország elitjével, pedig nemrég még a nemzetközi kupákban vigéckedett. És sorolhatnánk a többi sportágat is, szerencsére a tekecsapat szinten tartása némileg megtörtént, de ott is munkahely után jutnak el a lányok-asszonyok az edzésekre, mérkőzésekre. A nők kézilabda  második vonalában, a helyi Muresul hétről hétre alig tud kiállítani egy teljes kezdőcsapatot, miközben a város másik kézilabda klubja,a szintén magánkézben lévő Olimpic kizárólag serdülőkorú lányokkal próbálja meg felvenni a harcot a felnőttekkel.

CSIKI ZSOLT

Az egykor szebb napokat megért A.S.A. (nem összetévesztendő a hetvenes évek aranycsapatával!) a második liga középmezőnyébe süllyedt, pedig másfél esztendővel ezelőtt bajnoki ezüstérmet és szuperkupát nyert.

A marosvásárhelyi sportegyesületek vezetői a várostól várnak megoldást, olyan körülmények között, hogy éppen a városi támogatás késői megfellebbezése miatt, nem jutottak hozzá a már megszavazott támogatások összegéhez.

Megoldás – a városi RMDSZ frakció és a velük találkozó sportegyesületek képviselői szerint – egy városi sportklub, egy úgynevezett CSM megalakítása lenne, mely több szakosztállyal rendelkezne, ezzel társlhatnának a jelenleg – többnyire – magánkézben lévő klubok.

A KISPAD sportműsorunkban megszólaltak a kezdeményezők és az érintettek is, Szászgáspár Barnabás tanácsos, a Maros KK vezetőedzője:

Csíki Zsolt tanácsos, a Szász Albert Sportlíceum igazgatója és Kiss István a Sirius Kosárlabda Klub elnöke:

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink