Törvénytelenül költött kampánypénzek

Három millió lejt törvénytelenül költöttek el 2016-os helyhatósági választási kampányban a pártok és politikai alakulatok.

Erről internetes honlapján ír a Digi24 hírtelevízió, az Állandó Választási Hatóság adataira hivatkozva, amelyet saját szerkesztőik dolgoztak fel. Eszerint közel egymillió százezer lejjel az azóta a Népi Mozgalom Párttal fuzionáló, 2010-ben létrehozott Országos Szövetség Románia Haladásáért nevű formáció nem tud elszámolni. Gabriel Oprea volt belügyminiszter pártja a helyhatósági kampány során felhasznált pénzek közül egyetlen banival sem számolt el.

A Nemzeti Liberális párt, amely a kampányban 18 millió lejt költött, közel félmillióval nem tud elszámolni. A Szociáldemokrata Párt az elköltött 14,6 millió lejből csupán 161 ezer lejt használt fel törvénytelenül. A Liberálisok és Demokraták Szövetsége 5,5 milliót költött kampányra, ebből 326 ezret törvénytelenül. Az Állandó Választási Hatóság adatai szerint az RMDSZ az önkormányzati választások kampányában felhasznált 1,8 millió lejből 360 ezerrel nem számolt el megfelelően.

Forrás: Digi24
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Sztereotipp

Live Video

Partnereink