Történelmi találkozót tartott az észak-koreai vezető

Találkozott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel a Mun Dzse In dél-koreai elnök által Phenjanba utasított küldöttség. Ez az első alkalom, hogy Kim Dzsong Un dél-koreai tisztségviselőket fogadott – közölte a szöuli elnöki hivatal szóvivője.

A tízfős delegációt a nemzetbiztonsági hivatal élén álló Csung Ej Jong vezeti. Tagjai között megtalálható a titkosszolgálatot vezető Szu Hun, illetve az országegyesítési miniszter helyettese, Csun He Szung. A csoport ma érkezett meg az észak-koreai fővárosba, Phenjanba, ahol az esetleges béketárgyalásokat és az amerikai-észak-koreai közeledést igyekeznek előkészíteni. Csung Ej Jong elmondta: arra készül, hogy felszólaljon a Koreai-félsziget atommentesítéséért és a tartós béke megteremtéséért.

A Koreai-félszigeten év eleje óta mutatkoznak az enyhülés és a közeledés jelei. Phenjan számos gesztust tett, amelyet Szöul és a békepárti Mun Dzse In kedvezően fogadott. A két Korea jogilag még mindig háborúban áll egymással, mert az 1950 és 1953 közötti koreai háborút csupán fegyverszünet, nem pedig békeszerződés zárta.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT ERDÉLY!

Live Video

Partnereink