Történelmi mérkőzést nyert a Sepsi OSK

Történelmi mérkőzést nyert a Sepsi OSK, amely 2-0-ra győzte le a labdarugó 1. Liga alsóházának éllovasát a Bukaresti Dinamót.

A fővárosi csapat szurkolói szó szerint könnyes szemel hagyták el a sepsiszentgyörgyi stadiont, mivel az összecsapás utolsó perceiben egy incidens miatt a rendfenntartók könnygázspray-el fékezték meg őket, hogy a kerítést áttörve ne rohanjanak a pályára. A rájátszás 7. fordulójában a Sepsi OSK telt ház előtt fogadta a Bukaresti Dinamót. A sepsiszentgyörgyi csapat elszánt és bátor focit játszva kétszer is a Dinamó hálójába talált.

Az összecsapás hőse Ibrahima Tandia volt, aki először a 30-ik percben majd a 91-ik percben lőtte a Dinamó kapujába a labdát. Ezt az eredményt már nehezen viselték a Dinamó szurkolói. Mindenki megrökönyödésére a Székely Légió szektora irányából egy feketébe öltözött, dinamós szurkoló letépett egy kerítésre kiakasztott magyar zászlót és beszaladt vele a pályára. A rendfenntartóknak csak a másik térfélen, a Dinamó szurkoló szektor előtt sikerült földre teperniük. Ekkor a fővárosi szurkolók áttörték a védőkerítést és be akartak rohanni a pályára, hogy megvédjék társukat, őket a rendfenntartók könnygáz spray-el terelték vissza a lelátókra.

A pályára befútó szurkoló. Fotó: Dávid Attila

A pályára befútó szurkoló. Fotó: Dávid Attila

Az incidens miatt a mérkőzést néhány percre félbe kellett szakítani. Az újraindítás után következett még néhány percnyi foci, ami már nem változtatott a végeredményen, a Sepsi OSK megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A hét forduló óta veretlen sepsiszentgyörgyi csapat jelenleg az alsóház harmadik helyén tartózkodik.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA
NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink