Történelemhamisítással próbálkozik a kolozsvári városháza

A Kolozsvári Városháza diszkriminatív és történelemhamisító óriásposztere ellen tiltakozik Musai-Muszáj kezdeményező csoport.

Facebook-oldalukon közzétette bejegyzésükben kifejtik, az idei Kolozsvári Városnapokon a Polgármesteri Hivatal a Főtér nyugati sarkára egy, a XX. század elejéről származó, a Státus Palotákat ábrázoló kép óriásposzter – reprodukcióját helyezte ki. Az eredetihez képest a városháza poszteréről eltávolították a magyar vonatkozású üzletneveket és feliratokat, ezzel tagadva a város történelmi multikulturális identitását. Bejegyzésükben kifejtik, a Városháza gyakorlata egyaránt sértő Kolozsvár román és magyar közössége számára: a hivatal a magyar közösség nyelvét, kultúráját és történelmi jelenlétét nemkívánatosnak minősíti, a többségi román lakosokról pedig intoleranciát feltételez.

Megállapítják, hogy a Musai-Muszáj mozgalom korábbi felhívásai ellenére a Városnapok kommunikációja továbbra is egynyelvű. Közleményükben felszólítják a Polgármesteri Hivatalt, hogy holnap délután 3 óráig távolítsa el történelemhamisító és diszkriminatív posztert, ellenkező esetben a Musai-Muszáj csoport feljelentés tesz a Kolozsvári Polgásmesteri Hivatal ellen az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál.

Forrás: Musai-Muszáj
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink