Torlódás volt ma a korrupcióellenes ügyészségeken

Több neves politikust idéztek be ma ügyészségi kihallgatásra.

Crin Antonescu liberális szenátor a Ploiești Korrupcióellenes Ügyészségen tartott mai meghallgatását követően a sajtó képviselőinek azt nyilatkozta: sem ő, sem europarlamenti képviselő felesége, Adina Vălean nem követtek el illegalitást. A politikust tanúként hallgatták meg egy ingatlan messze ár alatti adásvétele kapcsán. Az ügyben Virgil Măgureanu, a Román Hírszerző Szolgálat volt vezetőjének fia is érintett.

Közben Valeriu Zgonea képviselőházi elnököt is tanúként idézték be ma ügyészségi kihallgatásra. A krajovai polgármester korrupciós dossziéja ügyében hallgatták meg a politikust. Mădălin Voicu képviselőt is beidézték ma az ügyészségre egy másik korrupciós ügyben, amely során hátrányos helyzetű személyeknek kiutalt európai uniós pénzalapokat csaltak el.

Victor Ponta volt miniszterelnököt a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszékre idézték ma be, ahol az úgynevezett Turceni-Rovinari ügyben hallgatták meg. A politikust ebben a dossziéban okirat hamisítással, illetve adócsalásban és pénzmosásban való bűnrészességgel vádolják.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink