Több országutat lezártak az időjárás miatt

Továbbra is le van zárva két országút Hargita megyében. A Román Rendőrség közlekedési központjának szóvivője, Dalia State rádiónknak elmondta: a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt le van zárva a 12-es számú országút Gyergyószentmiklós és a Gyilkos – tó között, illetve a 13-as számú országút Parajd és Gyergyóalfalu között.

Ugyanakkor nem lehet közlekedni a 67C jelzésű országúton, a Transzalpinon Ranca és Obarsia Lotrului között, a 34-dik és az 59-dik kilométer közöttL van zárva ugyanakkor a 7 C jelzésű országút, a Transzfogaras is Piscu Negru és a Balea-vízesés között.

Téli körülmények között lehet közlekedni a 17-es számú országúton, a Borgói-hágón. Tegnap óta havazik, de lezárt útszakaszok nincsenek – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget a Beszterce-Naszód megyei Rendőrség szóvivője, Diana Pintea. Közben törölték a 7 és fél tonnás átmeneti teherkorlátozást, miután az úttestet megtisztították.

A közlekedési rendőrség csapatai továbbra is figyelik a forgalmat a térségben, és nem engedik fel a hágóra azokat a járműveket, amelyek nincsenek megfelelően felszerelve. A 17 C és a 17 D jelzésű országúton mintegy 30 tonna sót szórtak szét, hogy megakadályozzák a jegesedést.

Maros megyében nincsenek lezárt utak – tájékoztatta rádiónkat Maros megye prefektusa, Lucian Goga.

A Maros Megyei Tűzoltóság kevéssel ezelőtt rádiónkkal azt közölte: reggel fél 8-kor 1515 háztartás volt villanyáram nélkül a megyében. A prefektus korábban tájákoztatott arról, hogy az Electrica szolgáltató csapatai a helyszínen dolgoznak, a kiesés által érintett fogyasztók száma így folyamatosan csökken. Hozzátette: a Megyei Sürgősségi Bizottságot tegnap reggel összehívták, a testület azóta riadóban van.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KULTÚRPRESSZÓ

Live Video

Partnereink