Több mint fél millió aláírás gyűlt már össze

Eddig 600 ezer aláírás gyűlt össze a Minority SafePack európai polgári kezdeményezésre, és ahogyan várható volt Erdélyben írták alá eddig a legtöbben, de Magyarországról is sok aláírás érkezik, ahogy sok más európai régió is szépen lassan felzárkózik. – mondta el rádiónknak az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke Vincze Lóránt.

A Minority SafePack kisebbségvédelmi kezdeményezés az európai nemzeti kisebbségek illetve a regionális és kisebbségi nyelvek védelmét és népszerűsítését célzó intézkedéseket és jogszabályokat tartalmazza. Azokban a kisebbségi közösségekben, ahol kevesebb az aláírás szám, viszonyítva az Erdélyi vagy a Felvidéki eredményekhez, kevés szervezetnek van olyan háttere, olyan tudásanyaga, olyan erőforrásai, olyan tapasztalat csomagja, mint a Kárpát-medencei magyarságnak.

Vincze Lóránt elmondta, hogy 8 hét maradt a kezdeményezés érvényességéhez szükséges 1 millió aláírás összegyűjtésére, és minden eszközzel azon lesznek, hogy ebben a nyolc hetes hajrában nagyon jó eredményekkel tudják majd a kampányt lebonyolítani.

„Én azt gondolom, hogy ez a nyolc hét bőségesen elegendő kell legyen ahhoz, hogy a maradék aláírásokat begyűjtsük Európából, de alapvetően nagyon fontos az, hogy Magyarországról meglegyen az a félmillió aláírás, amelyre ígéretet kaptunk, amelyet határon túli magyar közösségi vezetők kértek az anyaországtól.” – tette hozzá Vincze Loránt.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ZENÉS ÜZENETEK

Live Video

Partnereink