Több mint 25 ezer nézőt vonzott a Csíksomlyói passió

Több mint 25 ezer néző látta a csíksomlyói Nyeregben a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Csíksomlyói passió című előadásának szabadtéri bemutatóját.

Az előadásban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei, valamint a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Háromszék Táncegyüttes, a madéfalvi Mereklye Táncegyüttes, a csíkszeredai Borsika Táncegyüttes és a balánbányai Ördögborda együttes táncosai vettek részt. Az 50 fős gyermekkórus tagjai a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kórusból, illetve Böjte Csaba gyermekotthonából érkeztek.Csíksomlyói passió

Az előadáson jelen volt a színpadi mű egyik szerzője, Szőcs Géza Kossuth-díjas író-költő is. Vidnyánszky Attila színházrendezői pályafutása legfontosabb előadásának nevezte a csíksomlyói előadást, Zsuráfszky Zoltán koreográfus pedig azt kívánta minden magyar művésznek, hogy legyen lehetősége legalább egyszer az életben átélni azt a szeretetet és lelki összetartozást, ami megérintette őket Csíksomlyón. Az előadás végén a nézők és a művészek elénekelték a magyar és a székely himnuszt, a tömeg pedig csendben, lelkileg feltöltődve vonult le a Nyeregből.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KONTRASZT

Live Video

Partnereink