Több ezer háztartás maradt áram nélkül Székelyföldön

Több ezer háztartás maradt áram nélkül tegnap Székelyföld-szerte az erős szél miatt.

Maros megyében a Horea készenléti felügyelőség szóvivője szerint a Görgény völgyében 20 településen csaknem 5800 fogyasztó maradt elektromos áram nélkül, a Marosludas és Dicsőszentmárton közötti vonalon pedig 13 településen több mint 3 600 háztartásban szünetelt a szolgáltatás az erős szél okozta meghibásodások miatt.

Húsvétvasárnap a viharos erejű szél okozta más incidensekhez is riasztották a katonai tűzoltókat: a Marosvásárhely Segesvár felőli kijáratához közeli Vácmányon fák dőltek az E60-as jelzésű útra, a megyeszékhelyen egy parkoló autóra dőlt egy fenyő, illetve egy nagyméretű reklámtranszparenst is elsodort a szél.

Udvarhelyszéken közel 1600 fogyasztó maradt áram nélkül – a Hargita megyei tűzoltóság jelentése szerint Székelykeresztúron, illetve Újszékely és Székelyandrásfalva községekben. A viharos erejű szél Gyergyószéket sem kerülte el – Tölgyes és Borszék településeken több száz fogyasztónál okozott áramszünetet. Maros megyében ma este 9 óráig sárga riasztás lesz érvényben a szél miatt, a szakemberek szerint a szél sebessége elérheti az óránkénti 55-65 kilométert, főleg a hegyvidéki térségekben.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ZENÉS ÜZENETEK

Live Video

Partnereink