Tízezreket várnak ma Marosvásárhelyre

Székelyek tízezreit várja megemlékezni és a székelység autonómiaigényét kinyilvánítani ma a székely szabadság napjára Marosvásárhelyre a Székely Nemzeti Tanács (SZNT).

A rendezvény ma délután 4 órakor koszorúzással kezdődik a székely vértanúk emlékművénél. Ezt követően ismertetik a kormánynak címzett kiáltványt, majd a tömeg a prefektusi hivatal elé vonul, ahol átadják a kiáltványt. Az utcai megmozdulás 19 órakor zárul. Lucian Goga prefektus korábban elmondta: a belügyminisztériumnak alárendelt rendfenntartó egységek mindent megtettek azért, hogy a megmozdulás normális körülmények között folyjon le.

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal csak a székely vértanúk emlékművénél tartandó megemlékezést és csak tíz résztvevőnek a járdán történő felvonulását engedélyezte a megmozdulás petíciójával az emlékműtől a prefektusi hivatalig, jóllehet tavaly júniusban jogerős bírósági ítélet született arról, hogy 2015 elején jogszerűen jelentették be a demonstrációt. Az SZNT törvényszegőnek tekinti a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal tiltását, és a rendezvényt az eredeti forgatókönyv szerint tartja meg.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

BABANAPLÓ

Live Video

Partnereink