Tizenkét ország részéről érkezett felszólítás

Közös állásfoglalásban ad hangot aggodalmának 12 ország bukaresti nagykövetsége a büntető törvénykönyvek módosításának esetleges negatív következményei miatt.

Az Amerikai Egyesült Államok mellett Belgium, Kanada, Dánia, Svájc, Finnország, Franciaország, Németország, Luxemburg, Hollandia, Norvégia és Svédország romániai külképviselete is csatlakozott a közös nyilatkozathoz. A dokumentumban kifejtik, Románia partnereiként és nemzetközi szövetségeseiként fordulnak felhívással a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv módosításában illetékes minden félhez, hogy kerüljék az olyan változtatásokat, amelyek gyengítenék a jogállamot vagy a bűnözés és a korrupció elleni fellépést.

Románia jelentős haladást könyvelhetett el a korrupció visszaszorítása és a hatékony jogállam kiépítése terén – áll az amerikai nagykövetség által küldött állásfoglalásban. Az aláírók az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus keretében tavaly decemberben ismertetett jelentés következtetéseire hivatkoznak, amelyben arra inti Romániát az Európai Bizottság, hogy minden erejével a reformfolyamatok terén elért fejlődés megerősítésén dolgozzon, vigyázzon arra, hogy ne történjen visszalépés, és védje meg a bírák és ügyészek függetlenségét.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink