Tízedszer is “Matyi” emlékére!

PONGRACZ EMLEKVERSENYDr. Pongrácz Antalra, a sokak által “Matyiként” ismert vívóra, fogorvosra, egyetemi tanárra emlékeztek szombaton a marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem sporttermében, amelyet néhány évvel ezelőtt éppen az ifjúsági világbajnokról neveztek el.

A 10. emlékversenyen megjelent az ország legjobb férfi párbajtőrözők krémje, egy-két hiányzó a nemzetközi elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni.

A szép pénzjutalommal is járó első helyet, a kisebb kihagyás után visszatérő bukaresti Andrei Dabija nyerte meg, aki a döntőben a szatmárnémeti Mácska Ádámot győzte le.

A versenyt megtisztelte jelenlétével a szatmárnémeti Nyisztor Sándor is, aki hosszú pályafutása vége felé halad, de még érmekhez segíti a marosvásárhelyi Egyetemi Sportklubot, amelynek leigazolt sportolója. Egy nagyon fiatal, mindössze 5 éves gyerek, Nagy Kristófot is rendkívül elragadta a vívók látványa, ő is szeretne majd pástra lépni:

Nyisztor Sándor fél füllel hallotta a beszélgetést, nagyot nevetett a “kiabálós” résznél:

Dr. Pongrácz Mária többször is utána számolt és valóban ez a 10. emlékverseny, Pongrácz Antal 60. születésnapján hunyt el, 10 évvel ezelőtt. Jó lenne az értékeinkre jobban odafigyelni, ne kelljen “kilincselni” egy-egy emlékverseny megrendezéséhez:

Sok régi barát és tanítvány is megtisztelte jelenlétével a versenyt, többek között dr. Bögözi Bálint, aki mind a pástról, mind a fogorvosi karról ismerte “Matyit”:

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink