Tíz évet ünnepelt a TVR Marosvásárhelyi Stúdiója

10 éve áll a nézők szolgálatában a Román Közszolgálati Televízió Marosvásárhelyi Stúdiója. A köztelevízió területi stúdiója 2008. május 5-én sugározta első műsorát. Tegnap este pedig egy Sajtógála keretén belül olyan újságírókat díjaztak, akik több éve fejtik ki a média szolgálatában tevékenységüket, mind magyar, mind román részről.

Két rádiós szerkesztőt a Marosvásárhelyi Rádiótól, Rákóczi Kingát és Valeriu Rusu-t, Az AGERPRES Hírügynökség munkatársát Libeg-Bartha Zsuzsát, a Krónika újságíróját Szucher Ervint, Ligia Voro újságírót, a közszolgálati tévé marosvásárhelyi stúdiójának két szerkesztőjét, Szombatfalvi Katalint és Vasile Braic-ot, illetve az online kategóriában szintén a Marosvásárhelyi Rádiótól Alin Maris-t, Mirela Rotar-t, Corina Muntean-t és Evelina Racotean-t Különdíjban részesült Marian Jurgiu a Virginai Zeani Nemzetközi Operafesztivál elnöke.

Fekete Hajnal a marosvásárhelyi TVR magyar szerkesztőségének a vezetője elmondta, hogy bár új sajtóorgánumként, új tévéként, nehéz feladat volt helyt állni, de 10 év távlatából úgy érzi, hogy egy jó csapat tagja, és büszke rá, hogy a marosvásárhelyi TVR-nél dolgozhat.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Rózsa Sára
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink