Tisztáznák a történelem hamisítással kapcsolatos vitát

Marosvásárhelyre jött a román királyi ház képviselője, hogy tisztázza az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem körül kialakult történelem hamisítással kapcsolatos vitát. Ezzel kapcsolatban Szabó Béla tagozatvezetőt hallják:

A román királyi ház képviselője Ioan Luca Vlad.

 

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.
Válaszok

Szabó Béla professzort úrnak nem nevezném, egy álmagyar, gerinctelen nemzetáruló. Sohasem érdekelte a MOGYE sorsa, a magyar hallgatók jövője, különben ennek megfelelően cselekedett volna. Egy szájhős, aki semmit sem tett le az asztalra, olcsó kifogások mögé húzódva. Diplomatikusnak és jólneveltnek lenni a jelenlegi román vezetéssel szemben nem lehet. Egy magyarságban gondolkodó, nemzete felemelkedésén munkálkodó professzor ennyit észre kéne vegyen. A lovagiasság szabályai nem vonatkoznak azokra a haramiákra, akik orvul hátbatámadva életünkre törnek.
Megismétlem magam: nem kellett volna gyáván félreállni (önök úgy tálalták, hogy nem akarják megsérteni a királyi fogadási protokollt, élőben kellemetlen helyzetbe hozni a királyi ház leszármazottjait, ugyebár), igenis a magyarok kellett volna képviseltessék magukat a román hercegi pár fogadásán, és közvetlenül az emléktábla leleplezése előtt az igazság feltárásával bojkottálni az eseményt. Ekkor már nem maradhatott volna el a sajtóvisszhang. Most az ügy kivizsgálására küldött megbizott már előre közölte az eredményt Szabó Bélával, amivel ez utóbbi természetesen nem büszkélkedik és nem mer sajtó elé állni: ami volt ’45-ben, az VOLT, most, tekintettel a népességrajz állására, a MOGYE román többségű egyetem, román vezetőséggel, ezért nem beszélhetünk történelemhamisításról, és a vezetőség olyan emléktáblát avat, amilyent akar, elvégre érvényben van az egyetemi önrendelkezés! Szóval porig alázta Szabó Bélát, de az igazán szomorú az, hogy vele együtt a magyarságságot is arcul csapta! Köszönjük professzor „úr”, köszönjük RMDSZ! És köszönet az ügyért kiállni nem merő oktatóknak, hallgatóknak a jelenlegi helyzetért!
Akármi is legyen a királyi ház hivatalos álláspontja, az emléktábla eltávolítása, kicserélése csakis az egyetem vezetőségétől függ. Vagyis nagy valószínűséggel változatlan formában helyén marad.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink