Tisza Kata adventi története a Litera-túrában!

„Ilyenkor mindig eszébe jutott az anyja: „Csak nehogy egyedül maradj karácsonyra!”, mondogatta. A nő teljesen ráfeszült a dologra. Rémálmai voltak, szorongott. Már annyira idegbeteg lett a karácsony előtti időszakban, hogy bárkivel is volt, az karácsony előtt mindig elhagyta. Ha nem hagyta el, elmenekült ő maga, nehogy az illető elhagyja. A nőnél diagnosztizálhatóvá vált az ünnepfóbia.”

Tompa Klára

Tisza Kata adventi története Tompa Klára előadásában csütörtökön este fél 9-től a Marosvásárhelyi Rádióban.

Tisza Kata 1980-ban született Marosvásárhelyen. Diplomáit az ELTE Bölcsészkarán, valamint az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán szerezte. Jelenleg az ELTE Pszichológiai Doktori Iskolájának doktorandusza, kutatási területei az életút, az öregedés, az életminőség, az identitás és az előítéletekkel szembeni küzdelem …. Két gyermek édesanyja, a magyar underground zene rajongója – idéztem a Scolar kiadónál megjelent, Akik nem sírnak rendesen című kötet borítójának fülszövegét. A Marosvásárhelyi Rádió hallgatóinak nevében is köszönjük a kiadó együttműködését!

Szabó T. Anna ajánlja:

„…(Tisza Kata) Történeteket ad, töredékeket, lírát és balladákat, és közben kemény, kopogós prózát. Életet ad. Éleket. A vajúdás visszafojtott ordítása lüktet a mondataiból, keserűség és fegyelemmel zabolázott vad érzékiség … Meg kell értenünk végre, hogy kik vagyunk mi, nők, emberek. Tisza Kata értünk bátor. Hátha nem helyettünk.”

A szövegeket rádióra alkalmazta Tompa Enikő. Műszaki munkatárs Kacsó Tibor. Zenei illusztráció Bălănescu Quartet plays Kraftwerk.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink