Tiltakoztak a gépjárművezető-oktatók és a diákok Dicsőszentmártonban

Tiltakoztak Dicsőszentmártonban a gépkocsivezetői iskolák alkalmazottai és diákjai.

17 oktató és tanítványaik kaptak engedélyt a tüntetésre. Azzal elégedetlenek, hogy a várost törölték azon központok jegyzékéből, amelyekben lebonyolítható a gépkocsivezetői vizsga gyakorlati próbája. Ma reggel 9 órakor – mialatt a gyakorlati próbát kellett volna bonyolítaniuk – tüntettek az érintettek.

Az egyik tiltakozó, Augustin Emil Vunvulea oktató rádiónknak elmondta: az emberek nagyon elégedetlenek az intézkedéssel, amelyet visszaélésnek és diszkriminatívnak tartanak, miután Dicsőszentmárton teljesíti a vizsgafeltételeket. A marosvásárhelyi kiszállás 600 lejes kiadást jelent a diákoknak. Nem beszélve a forgalom további terheléséről, amely így is megfojtja Marosvásárhelyt.

A tanulók határozottan kitartanak álláspontjuk mellett, Dicsőszentmártonban akarnak vizsgázni – jelentette ki az oktató. Sorin Megheșan polgármester támogatja a megmozdulást, és levelezést kezdeményezett a miniszterelnökkel, a belügyi tárcavezetővel, a Hajtási Jogosítványok és Gépkocsibejegyzési Igazgatóság vezetőjével és Maros megye prefektusával. Lucian Goga prefektus bejelentette: intézkedett annak érdekében, hogy a gyakorlati próbát a megye három településén bonyolíthassák le: Marosvásárhelyen, Segesváron és Szászrégenben.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

DÉLELŐTTI RÁDIÓÚJSÁG

Live Video

Partnereink