Terrortámadás történt Franciaországban

Terrortámadás volt a franciaországi Nizzában, a merényletnek 84 halottja van.

Egy fehér színű kamion hajtott a Bastille napi ünnepségekre összegyűlt tömegbe, a támadó egy tunéziai származású, nizzai férfi, akit a rendőrök lelőttek. Az általa vezetett gépjárműben fegyvereket és robbanóanyagot találtak. A hat tonnás teherautó 60-70 kilométer per órás sebességgel hajtott a tengerparti sétányon, sokszor a járdán. A merénylő csaknem két kilométert vezetett az emberekkel zsúfolt sétányon, és közben fegyverrel többször a tömegbe is lőtt. A legfrissebb hírek szerint 84 ember meghalt, százan megsebesültek, közülük többen válságos állapotban kerültek kórházba. A sebesültek között van egy magyar valamint két román állampolgárságú személy is.

Válságtanácskozást hívott össze a francia elnök.

Francois Hollande a belügyminisztérium épületébe tegnap éjjel válságtanácskozást hívott össze. A francia elnök hajnalban a nemzethez intézett beszédében úgy fogalmazott: Július 14-én, a francia nemzeti ünnep napján mértek csapást a nemzetre, azon a napon, amely a szabadság jelképe. A nizzai támadás terrorista jellegét nem lehet vitatni – hangsúlyozta a francia államfő. Francois Hollande jelezte, hogy további három hónappal meghosszabbítják a tavaly november 13-i párizsi merényleteket követően életbe léptett rendkívüli állapotot.

Forrás: Hirado.hu
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.
Válaszok

Es kerdem en, ilyenkor Angela Merkel mit mond? Megtortenik? Ki felel azok eleteert akik ebben az egy evben terror tamadasok miatt meghalltak? Es meg az Unio szolit meg, es buntett meg ha egy allam nem fogadja be a bevandorlokat. Fogadjak be ok!!! Merkelnek is el kuldenek a hazaba egy par terrorista bevandorlot, hogy eszre vegye mekkora butassagot tett azzal, hogy kedves akart lenni !!

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink