Teherautóval hajtottak a tömegbe a berlini karácsonyi vásáron

Teherautó gázolt a tömegbe tegnap este Berlin egyik leghíresebb karácsonyi vásárán, a város nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál.

A gázolásban 12-en életüket vesztették és 48-an megsebesültek, egyeseknek közülük súlyos az állapota; Thomas de Maiziére belügyminiszter nem zárja, hogy merénylet történt, de a hatóságok egyelőre hivatalosan nem minősítették annak az esetet.

Tegnap este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe, és mintegy ötven-nyolcvan métert tett meg benne. A gépkocsi vezetője megpróbált elmenekülni a helyszínről, de elfogták. A sofőr mellett ülő utas a helyszínen életét vesztette, de halálának oka egyelőre nem tisztázott.

A német média és a hírtévék által megszólaltatott szemtanúk közül sokan úgy nyilatkoztak, hogy a gázolás szándékos lehetett, mert a teherautó nem lassított a vásár felé tartva, másrészt olyan utcákon érkezett oda, amelyeken személygépkocsik nehezen tudnak közlekedni, nem is beszélve nagyobb méretű teherautókról.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

MÚLTKERESŐ

Live Video

Partnereink